Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlığı

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ OTURMA İZNİ

Vatandaşlığın Değeri

Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın her yerinden gelen göçmenleri ağırlama konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Amerika, bu ülkeyi zenginleştirmeye ve mirasını bir özgürlük ve fırsat arazisi olarak korumaya devam eden göçmenlerin katkılarını değerlendirecektir.
Bir ABD vatandaşı olmak için karar vermek bir bireyin yaşamındaki en önemli kararlardan biridir. Bir ABD vatandaşı olmak için başvurmaya karar verirseniz, Birleşik Devletler'e olan bağlılığınızı ve Anayasasına sadakatinizi göstereceksiniz. Buna karşılık, ABD vatandaşlığının bir parçası olan tüm haklar ve imtiyazlarla ödüllendirilirsiniz.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Genellikle, vatandaşlığın kazanılması için aşağıdakileri yapmanız gerekir:
⦁18 yaş ve üstü olmak
⦁Belirli bir miktarda daimi ikamet etmek
⦁zaman (genellikle 5 yıl veya 3 yıl, bağlı olarak)
⦁statünüze nasıl sahip olduğunuzu belirten belgeler
⦁İyi ahlaklı bir kişi olmak (sabıka kaydınızın olmaması büyük avantaj sağlayacaktır.)
⦁ABD hükümeti hakkında temel bilgiye sahip olma (bu madde kalıcı olması nedeniyle hariç tutulabilir)
⦁fiziksel veya zihinsel bozukluk sahibi olmamak
⦁Sürekli oturma ve fiziksel varlığa sahip olma
⦁Birleşik Devletler hakkında temel bilgilere sahip olmak
⦁Temel İngilizceyi okuyabilmek, konuşabilmek ve yazabilmek
Dosyalama sırasında birisi için bu kuralın istisnaları :
⦁55 yaşında ve daimi ikamet etmekte olanlar
⦁en az 15 yıl boyunca; 50 yaşından fazla olup ve daimi ikamet etmekte olanlar
⦁en az 20 yıl boyunca; kalıcı bir bedensel veya zihinsel engelli olmayanlar

Türkiye İçin Kriterler
Vize için başvuruda bulunmadan önce, tam olarak hangi belgelerin gerekli olduğunu öğrenin:
⦁Geçerli bir pasaport
⦁F vizesi için bir I-20 formu ya da J vizesi için bir IAP-66 formu
⦁Belirtilen zaman periyodu için finansal yeterlilik belgesi ve I-20 ya da IAP-66 formu üzerinde belirtilen miktara sahip olduğunuzu gösteren banka belgesi
⦁Amerika dışındaki sürekli ikametgahınızı gösteren belge
⦁Bir kaç vesikalık fotoğraf.
⦁Bir adet göçmen olmayan vize başvuru formu
⦁Herhangi bir Dışbank Şubesi’ne 45 USD miktarının yatırıldığını gösteren belge

Hangi Belgeleri Amerika'ya Götürmeliyim ?
Akademik, tıbbi ve yasal geçmişinizle ilgili önemli belgeleri yanınızda götürünüz:
⦁Lise, kolej veya üniversitenizden resmi transkriptler
⦁Sağlık ve diş kayıtları, bağışıklıklar ve aşıların sertifikaları dahil (özellikle küçük çocuklar için önemli)
⦁Tıbbi durumlar ve tedavilerle ilgili bilgi, tedavi için gerekenler (genel ve marka isimler dahil) ve gözlükler
⦁Evlilik cüzdanı
⦁Çocukların doğum belgesi
⦁Uluslararası ehliyet
Bu belgelerin İngilizce tercümelerini edinin ve tercümeleri bir ABD eğitim ilan servisi, ABD konsolosluğu yahut elçiliğine tashih ettirin. Kayıtlarınız için, orjinal belgelerin tümünün fotokopilerini alın.
I-94 Formu (Giriş İzni): Amerikan Göçmen Bürosu yetkilileri tarafından hazırlanmış pasaportun içinde yer alan küçük bir kağıt parçasıdır ve buna göre Amerika’da kalmak isteyen kişilere havalimanı girişinde izin hakkı tanınır. F-1 öğrencileri için Göçmen ve Vatandaşlığa Kabul Ofisi, I-94 formlarının üzerinde bitiş tarihini bildiren ve D/S olarak bilinen statü devamlılığı niteliğinde bir belge verecektir. Bu belge çerçevesinde F-1 öğrencisi, öğretim programının sunduğu yükümlülüklere uymak kaydıyla öğretim süresini tamamlayıncaya kadar Amerika’da kalabilir.
Vize (öğrenci): Öğrenci pasaportunun bir sayfasına yapıştırılmış kırmızı, mavi veya yeşil damgalı puldur (ya da bilgisayardan çıkmış resimli bir etikettir). Bu damga belli bir zamana kadar öğrencilerin Amerika’ya giriş yapmasına izin verir. Bu zaman sınırı, damganın üzerinde de yazılıdır.
I-20 Formu (uygunluk belgesi): INS formunun herhangi bir yüksek öğretim kurumuna verdiği ve yabancı bir öğrencinin F-1 öğrenci statüsünde Amerika’da kalmasına imkan tanıyan bir belgedir. Ayrıca bu belge, öğrencinin Amerikan Konsolosluğu’ndan vize ve giriş izni almasını kolaylaştırır.
I-20 Kimlik Belgesi: Sadece F-1 öğrencilerine havalimanı girişinde bir I-20 kimlik belgesi verilir. Bu da onların I-20 formlarının üçüncü ve dördüncü sayfalarıdır. I-20 kimlik belgesi, kullanıldığı yer açısından çok önemlidir.
Kabul/Ayrılış numaranızı kaydedin. Havalimanına girişinizde göçmen bürosunun size verdiği Kabul/Ayrılış numarası iki hanelidir. Bu sizin Göçmen ve Vatandaşlığa Kabul Hizmeti ile birlikte bilgisayar kimlik numaranızdır.
Öğrencinin F-1 tipi sınıflandırmasına ilişkin; iş izni, başka okullara geçiş, kalış süresinin uzatılması, başka bir öğrenim programına devam etme yetkisi, vs. gibi tüm işlemlerin kayıtlarını tutar. Amerika’dan geçici bir süreliğine ayrıldığınızda (yaz tatili, vs.) hava alanında I-20 kimlik belgenizi Göçmen Bürosu’na vermeyin çünkü Amerika’ya tekrar giriş yaparken bu belgeye ihtiyaç duyacaksınız.
Amerika’da eğitim görmek isteyen yabancı bir öğrenci olarak haberdar olmanız gereken ve pasaportunuzda yer alan üç önemli tarih vardır:
Vize Tarihi: Vize pulu üstündeki tarih, Amerika’ya gidebileceğiniz son günün tarihidir. Eğer bu tarih geçtiyse ve siz Amerika dışındaysanız, I-20 formunun aslıyla ya da IAP-66 formuyla yeni bir vize çıkarmanız gerekir. Amerika vizesi Amerika sınırları içinde değil de Türkiye’deki Amerikan Konsolosluğunda yenilenebilir.
Pasaport Tarihiniz: Pasaportunuz, Türkiye tarafından verilir. Sonuç olarak pasaportunuzun bitiş tarihi genellikle pasaportun ilk beş sayfasından birinde bulunur ve ülke sınırlarınız dışında ne kadar uzun süre kalmaya izinli olduğunuzu belirler. F-1 öğrenci statünüz, çoğu ülke için sadece altı ay içinde yenilenebilir. Bu sebeple bu tarih çok büyük önem taşır. Bir başka deyişle eğer pasaportunuzun bitiş tarihi 15 Aralık 1990 ise ve eğer göçmen değil de F-1 yani öğrenci statüsünde iseniz bunu 15 Haziran 1990 tarihine kadar sürdürme hakkına sahipsiniz.
Kalma Sınırı: Pasaportunuzdaki bu en önemli tarih, küçük beyaz bir kağıt parçasının üzerinde yazılıdır ve genellikle pasaportunuzun bir sayfasına, vizenin yanına zımbalanmıştır. I-90 formunun sağ alt köşesinde Amerika’ya kabul edildiğiniz zamanı belirten ‘xx.xx.xxx tarihine kadar kabul edilmiştir.’ şeklinde bir bilgi bulacaksınız. Burada belirtilen tarih, kalma izninizin bitiş tarihidir. Bu sizin F-1 statünüzün ne kadar uzunlukta olduğunu gösterir;
'xx.xx.xxxx tarihine kadar kabul edilmiştir’ ifadesinden sonraki tarih Amerika’da kalma izninizin bu tarihte biteceği anlamına gelir ve bu yüzden Amerika’da kalma izninizi uzatma talebinde bu süre sona ermeden bulunmalısınız. Eğer ‘D/S’ yani statü devamlılığı kaydınız bu ifadenin ardından yazılmışsa F-1 statünüzü, öğreniminizi bitirene kadar ya da en yeni I-20 formunuzun beşinci bölümünde veya IAP-66 formunuzun üçüncü bölümünde görünen ‘öğrenim süresinin bitiş tarihine’ kadar yenilemenize gerek yoktur.
IAP- 66 Formu: Bu form, ziyaretçi değişim programı sponsoru tarafından yayınlanan bir belgedir. Ziyaretçi değişim programları, başka bir ülke vatandaşının J-1 statüsü ile vize ve giriş izni ( I-94 formu) elde etmesini sağlarlar. Bu form, özellikle Amerika’da kalacak farklı türdeki ziyaretçilerin ne kadar kalacaklarını ve amaçlarını tanımlar. Ayrıca sponsor tarafından yıllık olarak yenilenebilen bir formdur. Geçici bir süreliğine Amerika’dan ayrılmak isteyen kişilerin, IAP-66 formundaki pembe nüshanın arkasına sponsorun imzasını eklemeleri gerekmektedir.
Vatandaşlığa ne zaman başvurabilirim?
Vatandaşlığa kabul için en az 18 yaşında başvurabilirsiniz
18 yaşındayken Birleşik Devletler'de daimi ikamet ediyor iseniz
Durumlar :
⦁En az 5 yıl boyunca herhangi bir zamandayken veya;
⦁en az 3 yıl boyunca evliliğe devam edip aynı konutta yaşıyorken
⦁ABD vatandaşı kocanız veya eşinizle; veya
⦁ABD ordusunda onurlu bir hizmete sahipseniz
⦁ABD vatandaşlarının belirli eşleri ve / veya ordu üyeleri
Yukarıda belirtilenl özelliklerden herhangi birisine sahip olanlar, daha erken vatandaşlık başvurusunda bulunabilirler.


Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Bir Amerikan vatandaşı olarak doğmak için :
⦁Amerika Birleşik Devletleri'nde veya belirli topraklarda ve Birleşik Devletlerin yargı yetkisine tabi olan ülkelerde doğmuş olanlar; veya
⦁doğum anında vatandaş olan bir ebeveyn veya velisi olanlar (eğer yurtdışında doğduysanız) ve diğer şartları yerine getirmiş olanlar.
Doğduktan sonra vatandaş olmak için şunları yapmalısınız:
⦁Ebeveyn vasıtasıyla "türetilmiş" veya "edinilmiş" vatandaşlığa başvurma
⦁Vatandaşlığa kabul başvurusu yapma
Vatandaşlığa Geçme Testi
Bir çok vatandaşlık başvurusunda bulunan kişilerin aşağıdaki konularda sınava girmeleri gerekmektedir:
⦁İngilizce testi
⦁Yurttaşlıkla ilgili test (ABD tarihi ve hükümeti)
Askeri Üyeler ve Askerliğe Tâbiler İçin Vatandaşlık
ABD silahlı kuvvetleri ve onların bakmakla yükümlü oldukları kişiler ve gaziler, özel vatandaşlığa alma hükmü için uygun olabilirler.

Çifte Vatandaşlık

Göç ve Uyrukluk Yasası'nın (INA) 101 (a) (22) maddesinde "Birleşik Devletler'in vatandaşı" terimi, (A) Birleşik Devletler vatandaşı veya (B) Birleşik Devletler vatandaşı, Birleşik Devletler'e daimi bağlılık borçludur. terimi yer alır. Vatandaş olmayan uyrukluk statüsü, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olmayan ebeveynleri ve Amerikan Samoa'da veya Swains Adası'nda dünyaya gelen bireyleri ifade eder. Çift uyrukluk kavramı, bir kişinin aynı anda iki ülkenin vatandaşı olduğu anlamına gelir. Her ülkenin kendi politikasına dayalı kendi uyruk kanunları vardır. Seçimler yerine farklı yasaların otomatik olarak işletilmesi ile ikili uyruk sahibi olabilirsiniz. Örneğin, yabancı bir ülkede ABD'li ulusal ebeveynlerden doğan bir çocuk hem ABD vatandaşı hem de doğum ülkesinin vatandaşı olabilir. Veya doğumda bir vatandaşlığa sahip olan bir kişi daha sonraki bir tarihte başka bir ülkede vatandaşlığa geçebilir ve ikili bir vatandaş olabilir.

ABD Vatandaşlarının Yurtdışında Doğuşu

Yurtdışında bir ABD vatandaşı ebeveynden veya ebeveynlerden doğan bir çocuk, yasal zorunluluklar karşılanırsa, doğumda ABD vatandaşlığına geçebilir. Çocuğun ebeveynleri, çocuğun ABD vatandaşı olduğunun belgelenmesi için Birleşik Devletler vatandaşının yurtdışında doğum iznine sahip bir Konsolosluk Raporu (CRBA) başvurusunda bulunmak için en yakın ABD elçiliğine veya konsolosluğuna başvurmalıdır. ABD elçiliği ya da konsolosluğu, çocuğun doğumda ABD vatandaşlığı aldığını tespit ederse, bir konsolosluk görevlisi CRBA başvurusunu onaylayacak ve Eyalet Devlet Bakanlığı, çocuğun adına bir Form FS-240 olarak da bilinen bir CRBA yayınlayacaktır.
ABD yasalarına göre, bir CRBA, ABD vatandaşlığının kanıtıdır ve başka amaçlar arasında bir ABD pasaportu edinmek ve okula kaydolmak için kullanılabilir.Çocuğun ebeveynleri, CRBA için başvurdukları sırada çocuğa bir ABD pasaportu yaptırmayı seçebilir. Ebeveynler ayrıca, yalnızca çocuğun ABD pasaportuna başvurmayı seçebilir. CRBA gibi, eksiksiz bir geçerlilik süresi olan, ABD pasaportu, ABD vatandaşlığının kanıtıdır.
Bir ABD vatandaşına veya vatandaşlarına yurtdışında doğmuş bir çocuğun ebeveynleri, mümkün olan en kısa sürede bir CRBA ve / veya bir ABD pasaportu için başvurmalıdır. Doğumda ABD vatandaşlığı edinmek için yasal zorunlulukları yerine getiren bir çocuğun derhal belgelenmemesi, çocuğun ABD vatandaşlığını ve ABD vatandaşlığının hak ve menfaatlerini edinme girişiminde bulunulması halinde ebeveynler ve çocuk için sorunlara neden olabilir; bunlara Birleşik Devletler'e giriş de dahildir. Yasaya göre, ikili uyruklular dahil ABD vatandaşları, Birleşik Devletler'e girmek ve terketmek için bir ABD pasaportu kullanmalıdır.


Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Uzun vadede, Vatandaşlık için USCIS dosyalama ücretleri, daimi ikamet statüsünden daha ucuzdur. Bir ABD vatandaşı olmak daha uygun maliyetlidir.
Yeşil kartın değiştirilmesi veya yenilenmesi için mevcut USCIS ücreti 540 ABD dolarıdır. Daimi bir mukim yeşil kart yenilemek için 540 dolar ödeyecek ve bunu başka bir 10 yıl içinde tekrar yapmak zorunda kalacak. Unutmayın, yeşil kart kaybolursa, çalınır veya hasar görürse, yerini alması için 540 dolar daha mal olur. Dahası, USCIS ücretleri yükselmeye devam ediyor. Yeşil kart yenilemesi için son 10 yılda USCIS ücretleri önemli ölçüde arttı.
Öte yandan, vatandaşlığa geçiş başvurusu için bir kerelik USCIS ücreti 725 dolar. Tabii, bu kısa vadede biraz daha pahalı, ancak ABD vatandaşlığı bir ömür boyu iyi. Uzun yıllar boyunca, önemli ölçüde daha ucuza mal olmuştur. Sonuçta, bir daha USCIS ücreti ödemek zorunda kalmazsınız. Fark şaşırtıcı derecede yüksektir.
ABD vatandaşları, yurt dışına seyahat etmek ve diğer aile üyelerini göç etmek konusunda VIP hizmeti alıyor. Birleşik Devletler dışında seyahat etmek isteyenler veya daha fazla aile üyesi ABD'ye göç etmek için dilekçe verenler kalıcı sakinlere göre öncelik sahibidir.
ABD'nin maliyet avantajları
ABD vatandaşları, aile üyelerinin daim sahiplerinden daha hızlı göç etmelerine yardımcı olma ayrıcalığına sahiptir. Bunun nedeni, yakın akraba (eşler, evlenmemiş çocuklar ve anne babalar) göçmen vizelerinin sayısı sınırsızdır. Öte yandan, aile tercihi göçmen vizeleri, kanunen sürekli ikamet edenlerin akrabaları içindir. Ne yazık ki, her kategori için yayınlanmış sınırlı sayıda vize var. Sonuç olarak, birkaç yıl boyunca beklemek çok uzun bekleme süreleri olabilir.
Dahası, bir ABD vatandaşı veli veya veli üzerinde yurt dışında doğan bir çocuk doğumda ABD vatandaşlığını kazanabilir. Daimi ikamet eden ebeveynler için durum böyle değildir.
Bir ABD pasaportu edinmenin muazzam yararı var. Bir ABD pasaportu, bir gezginin bir güçlük çekmeden dünyanın birçok ülkesine giriş yapmasına izin verecektir. ABD ile Vize Muafiyet Programı üzerinde çalışan belirli ülkeler, belirli bir süre için ABD pasaport sahiplerine giriş yapmalarını sağlayacak, dolayısıyla oraya seyahat etmek için bir vize satın almanız gerekmeyecek. ABD pasaportu, bir ABD vatandaşının yurtdışında Amerikan hükümetinden yardım almasına izin verir.


Amerika Birleşik Devletlerin'de yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 1,189,80 $
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 931.89 $
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 1.907.57 $
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 1.482.59 $
Şehir Merkezinde Daire Satan Köşe Metre Fiyati 2.255.36 $
Metre Kare başına fiyat Daire merkez dışında 1.605.38 $
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonu) 3.259.60 $
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Faiz Oranı 3.93
Nerede Yaşamalı
New York ve San Francisco gibi büyük sahillerdeki şehirler, yüksek fiyatlarla ve pahalı bir yaşam maliyeti sunuyor. Ancak Ohio'daki Indianapolis ve Toledo gibi küçük Midwestern muadillerinde işler çok daha ucuza denk geliyor.
Düşük bir yaşam maliyeti her zaman daha yüksek bir yaşam kalitesine eşit değilse de, maaşlarını artırmak isteyenler için bir fark yaratabilir.
Niş, yaşamak için yerler hakkında bilgi araştıran ve derleyen bir şirket, son zamanlarda en düşük yaşam maliyetiyle ABD şehirleri listesini yayınladı. 100 binden fazla nüfusa sahip 220'den fazla şehri değerlendiren sıralama, öncelikle ev değerlerinin geliri, medyan emlak vergileri, medyan ev fiyatları, medyan kira ve her bir yer için aylık konut maliyetinin gelirlerine oranı üzerine odaklandı. Ayrıca, gaz fiyatını, bakkaliye fiyatını ve gelirin medyan kira oranını dikkate aldı. En iyi 25 şehir, iki bölgede yaşandı: Orta Batı ve Güney, Indiana'da birinciliği kazandı.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın